Discord

Zin om online andere transjongeren te ontmoeten?

Wil je je gevoelens delen of gewoon eens je gedacht zeggen, kom dan naar onze discord server en doe dat.
We zijn op moment met een 300-tal leden die je allemaal graag willen ontmoeten. Dus kom eens langs, uit je mening, zeg je gedacht, wees supportive en praat over je gevoelens.

Hoe de server joinen

Heb je nog geen discord account?

Klik op deze link: T-jong Discord

Geef een username in, lees en aanvaard de Terms of service & Privacy Policy en klik op “Continue”.

Verifieer dat je geen robot bent.
Als je je gebruikersnaam wil behouden, geef dan je e-mailadres en een wachtwoord in en druk op “Claim account”.

Voilà, helemaal klaar om te beginnen chatten.

Wat na het joinen?

Eerst zie je enkel de basiskanalen zoals “regels” en “welkom”, dit is slechts een heel klein deeltje van de server. Om toegang te krijgen tot de server, lees je eerst de regels, en vraag je in het kanaal “Welkom” of via een privébericht aan een moderator toegang. (Even geduld, we zijn niet 24/7 online, maar heel veel scheelt het niet). Wie de moderators zijn vind je rechts, ze hebben een paarse of donkerblauwe kleur. Om een privé-bericht te sturen, klik op hun naam en verstuur een bericht. Vergeet niet om duidelijk je leeftijd te vermelden! Het kan zijn dat een moderator je een privé-bericht stuurt met een paar korte vragen, we proberen de (cisgender) trollen namelijk buiten te houden.

Voornaamwoorden.

Nadien kan je in “talk-to the-mods” ook al direct aangeven wat je voornaamwoorden zijn. Dat kun je doen door een “!” te typen voor de gewenste optie. De opties zijn terug te vinden onder “discord-faq”, post 3. Je kunt dit achteraf nog wijzigen. Het is altijd gemakkelijker dat we weten hoe we je, buiten je naam natuurlijk, mogen aanspreken, maar je bent uiteraard niet verplicht dit te doen.

Leeftijd

Momenteel is de discord-server er voor transgender jongeren tussen 18 en 30 jaar, maar er bestaan ook een aantal kanalen voor -18-jarigen leden. Om een discord account aan te mogen maken, moet je minimum 13-jaar oud zijn.
Voor deze leeftijd is er ook het min19-platform, een online community voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die holebi of transgender zijn of nog twijfelen over hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.