Info voor ouders

Wie zijn wij

T-jong is een jeugdbeweging voor transjongeren van 8 tot en met 30 jaar. We zijn aangesloten bij Wel Jong en organiseren activiteiten over gans Vlaanderen.
We zijn in de eerste plaats een jeugdbeweging en we willen transjongeren de mogelijkheid geven om zich te amuseren op toffe activiteiten, in een veilige omgeving, met andere jongeren zoals hen, op een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn.

Onze activiteiten staan open voor alle jongeren die zichzelf aanvoelen als transgender, in de ruime zin van het woord. Of je kind nu een medische transitie wil of niet. Of je kind zich nu af en toe kleedt als “het andere geslacht” of permanent in hun gewenste genderrol leeft. Of je kind zich nu ergens tussen of buiten man of vrouw definieert of net 100% als man/vrouw identificeert. Of je kind nu aan het begin van hun transitie staat, nog heel erg zoekende naar wat die juist wilt of hun transitie al jaren achter de rug heeft. Bij ons is je kind welkom!

‘Familiedagen’

Onze activiteiten zijn normaal uitsluitend voor de jongeren zelf, daarom organiseren we af en toe ook eens iets waar de ouders ook welkom zijn.
Namelijk de BBQ in het voorjaar en de november-eetdag.
Meer info hierover volgt nog.

Nuttige links

Teams

T-birds
voor 8- tot en met 14-jarigen

T-squad
voor 14- tot en met 18-jarigen

Ctrl-T
voor 18- tot en met 30-jarigen

T-jong Discord
voor 13- tot en met 30- jarigen

Informatie

Berdache :
Berdache België is een steungroep voor en door ouders van transgenders. Ze houden regelmatig bijeenkomsten

Transgender Infopunt :
Het Transgender Infopunt heeft alles over transgender en aanverwante informatie in België. Alle info over operaties, juridisch, … zijn mooi en overzichtelijk gebundeld. De portaalsite voor als je meer informatie zoekt!

T-Jong is een onderdeel van Wel Jong


T-Jong @ 2024