Onderzoekers

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wij zijn een jeugdbeweging die net zoals scouts chiro, etc jeugdactiviteiten organiseert voor trans-, nonbinaire- en genderzoekende jongeren.

Wij draaien op vrijwilligers die eens per maand een activiteit voorbereiden.

Wij krijgen heel veel vragen van overal om deel te nemen aan allerhande projecten, studies en onderzoeken. Op deze pagina willen we graag duidelijkheid verschaffen waar wij wel en niet voor open staan.
Graag vragen we hiervoor begrip en om onze wensen te respecteren.

Waarvoor mag je ons contacteren?

Leuke samenwerkingsprojecten in het kader van jeugdbeweging, jezelf zijn, of projecten/events voor jongeren, vinden we heel leuk om mee te dragen in de mate van het mogelijke.

Wij doen graag plezante activiteiten met onze jongeren; of het nu trektochten zijn in samenwerking met andere jeugdbewegingen; kennismaken is op een beurs over de noden van de jeugd, een gezellig samenzijn, etc, wij staan al te springen om mee te doen.

Dit doen wij niet:

 • Onderzoeken, studies, projecten etc gericht naar onze minderjarige leden.
  • Onze minderjarige leden staan onder voogdij van hun ouders, wij mogen in hun plaats niet toezeggen tot deelname van deze jongeren. Wij willen deze leden in alle anonimiteit en rust laten deelnemen aan activiteiten.
  • Zoek je toch respondenten van deze leeftijdscategorie? Contacteer dan Berdache. Dat is een organisatie voor ouders van kinderen en jongeren die trans-, nonbinair- en/of genderzoekend zijn.
 • Eindwerken, Papers, Bachelorproeven, Thesissen spreekbeurten of andere schoolgerelateerde aanvragen gericht aan trans, nonbinaire en/of genderzoekende personen.
  • Wij aanvaarden enkel studies via vertrouwde partners, zoals het TIP.
  • Wij krijgen te veel aanvragen, en omdat we op vrijwilligers draaien hebben we niet genoeg tijd om deze vragen te behandelen. 
  • Veel van de informatie die wij kunnen verschaffen is reeds te vinden op de site van het Transgender Infopunt (TIP) of in geschreven gepubliceerde werken. Je zult ook veel meer informatie daar vinden dan wij kunnen verschaffen.
 • Enquêtes verspreiden onder onze leden/leiding.
  • Onze leden hebben aangegeven dat ze liever niet deelnemen aan enquêtes.
  • Onze focus ligt op jeugdbeweging-dingen doen, niet op onderzoeksenquêtes verspreiden. We krijgen heel erg vaak dezelfde lijsten aangeboden om in te vullen, en wij hebben intern besloten dit niet meer te doen.
 • Bezoekers ontvangen op onze activiteiten die niet deelnemen als lid.
  • Wij stellen het niet op prijs als personen (onderzoekers, journalisten, sympathisanten, etc) zomaar onaangekondigd opduiken bij onze activiteiten. Een grote kracht van onze organisatie is de anonimiteit en privacy die onze leden krijgen als ze wensen deel te nemen aan onze activiteiten.
  • Familie en vrienden zijn uiteraard welkom om deel te nemen aan onze twee jaarlijkse “vrienden- & familie-dagen”. Ook zij verdienen privacy en rust, dus eveneens willen wij geen bezoekers (onderzoekers, journalisten, sympathisanten, etc) ontvangen hier.

Nuttige links

Transgender Infopunt :
Het Transgender Infopunt heeft alles over transgender en aanverwante informatie in België. Alle info over operaties, juridisch, … zijn mooi en overzichtelijk gebundeld. De portaalsite voor als je meer informatie zoekt!

T-Jong is een onderdeel van Wel Jong


T-Jong @ 2024